donderdag 12 september 2024

dinsdag 10 september 2024

Brand en alarm in Westpoint

 Brand ontstaan in sauna










Dinsdag eind van de middag wilde ik naar beneden met de lift vanaf de 43ste. Niet dus. De liftknopjes reageerden helemaal niet. Vreemd. Voor alle zekerheid liep ik over een van de brandtrappen een paar verdiepingen lager om daar de liften te proberen. Werkten ook niet. Maar daar hoorde ik plotseling via de omroepinstallatie dat iedereen het pand moest verlaten.

Gehoorzaam daalde ik via de brandtrap naar de begane grond. Een mooie oefening voor de kuitspieren. Het viel me wel op dat ik - op dat moment - de enige was in de brandtrap. Maar in de hal stonden al vele medebewoners, politiemensen en een brandweerman. 

Wat bleek? Op de 37ste verdieping was een brand ontstaan in de sauna. Dankzij de sprinklerinstallatie was het vuur al geblust. Ik weet niet of de brandweer ook nog aan het spuiten is geweest, maar het bluswater heeft in ieder geval in nog zes andere appartementen waterschade veroorzaakt.

Een uurtje later doofde ook de opwinding uit en ging iedereen weer naar zijn eigen appartement, behalve degenen waar het vuur was ontstaan.

De secretaris van de VVE die ook beneden in de hal aanwezig was, liet weten dat het bestuur het hele ongeval en de daarmee samenhangende alarmering zal gaan evalueren.



vrijdag 6 september 2024

Gratis: 4 stoelen en bank






Gratis af te halen, zodra onze nieuwe meubels komen, verwacht begin oktober.

4 eetkamerstoelen op wieltjes en een hoekbank, uit 2 delen, van 3 meter van leder,

hoef je niet te poetsen, 7 jaar oud! Wie wil er wat, bel 06-42245973 of stuur een mail

naar: bart62@kpnmail.nl

dinsdag 3 september 2024

Eten bij de buren weer op 12 oktober 2024

 

Eten bij de buren 12 oktober 2024


Voor de zesde keer kunnen alle bewoners van Westpoint Tower en Wing weer deelnemen aan het evenement Eten bij de Buren. Zoals altijd valt dat op de tweede zaterdag van oktober, dus zaterdagavond 12 oktober. U kunt zich nu aanmelden om mee te doen.

Het gaat daarbij niet om culinaire prestaties, laat u daardoor niet afschrikken, maar om andere bewoners (beter) te leren kennen, samen iets te eten en te drinken en verrast te worden door de andere indeling en inrichting achter  elkaars voordeur.



We beginnen en eindigen Eten bij de Buren gezamenlijk met alle deelnemers op één adres. Maar na het glaasje bubbels splitsen we in een paar groepjes om op de volgende adressen een koud hapje, een warm hapje en een zoetig hapje of ander dessert te eten.  

Als u meedoet, kunt u een groepje van 6 tot 8 mensen aan tafel krijgen die een half uurtje bij u blijven voor een hapje en drankje. In die tijd moeten de gerechten worden uitgereikt en gegeten.  

Op een laatste adres komen alle deelnemers weer samen voor koffie en friandises en eventueel een drankje toe. Alles gebeurt op basis van wederkerigheid, dus met gesloten beurzen. Eén voorbehoud: het evenement gaat alleen door bij voldoende deelname.

 

 

Dit jaar heeft het evenement dus in principe plaats op zaterdag  12 oktober, vanaf 18 uur. U kunt zich tot uiterlijk maandag 30 september aanmelden middels een e-mail naar: proeverijwestpoint@gmail.com

We stellen het op prijs als u bij de aanmelding uw  huisnummer vermeldt, aangeeft of u alleen bent of met twee en een indicatie geeft van het gerechtje dat u wilt maken (koud, warm of nagerecht).  

Uiterlijk vrijdag 4 oktober krijgt u bericht of het Eten bij de buren doorgaat, over het eerste adres waar we verzamelen op 12 oktober, op welk tijdstip de groep bij u zal zijn en met hoeveel personen. Vergeet niet eventueel de Spambox te checken omdat een bericht daarin verzeild kan raken.

We hopen op een grote deelname 12 oktober.

Culinaire groeten van Irene, Meta, Theo en Arnold.

maandag 2 september 2024

Slechtvalk op de balk

Bezoek van slechtvalk



Ad Gielen op de veertigste verdieping had gisteren langdurig bezoek van een slechtvalk. 

'Echt een prachtige vogel!'. laat hij weten en stuurt een paar foto's.



 

Sneeuwruimers gezocht




Bericht van Bart Brekelmans die vrijwilligers oproept:


Sneeuwruimers gezocht!

Het verleden heeft mij geleerd dat als er sneeuw ligt, sommige auto’s moeite hebben of zelfs helemaal niet naar binnen kunnen rijden.

Ik, Bart Brekelmans, ga de toegangen sneeuwvrij maken, met betere bezems, sneeuwschuivers en door strooizout te gebruiken. Hiervoor wil ik een app maken om mensen te bereiken die bereid zijn hierbij te helpen. Ideeën zijn uiteraard altijd welkom!

Ben jij bereid om te helpen, stuur een mail naar bart62@kpnmail.nl, of bel 06-42245973.

Sneeuwruimers begin 2021